2009 Yılından Sonra Çıkmış En İyi 10 Film

2009 Yılından Sonra Çıkmış En İyi 10 Film

2009 Yılından Sonra Çıkmış En İyi 10 Film

Sinema tarihinde pek çok iyi film yer alıyor. Bu nedenle bazen izlemek için seçim yapmakta zorluk çekiyoruz. Seçimlerinizi kolaylaştırmak için 2009’dan sonra çıkmış en iyi 10 filmi sizin için sıraladık.

1. 3 Idiots (2009)

2009 Yılından Sonra Çıkmış En İyi 10 Film

Yönetmen: Rajkumar Hirani

Türkçe ismi: 3 Aptal

Bir Bollywood filmi olan 3 Idiots, Hindistan’ın en iyi mühendislik okulundaki üç arkadaşın dostluklarını ve hayatını anlatıyor. Filmin en önemli özelliği ise eğitim sistemini eleştiren önemli mesajlar içermesi. Hindistan’da hasılat rekoru kıran film tüm dünyada da mutlaka izlenmesi gereken filmler listesine girmeyi başardı.

2. Sherlock Holmes (2009)

2009 Yılından Sonra Çıkmış En İyi 10 Film

Yönetmen: Guy Ritchie

1854 yılında  Arthur Conan Doyle tarafından yaratılan ünlü dedektif romanından uyarlanan film başarılı oyuncu kadrosuyla da adından söz ettirdi. Robert Downey Jr. ve Jude Law’ın başrollerinde yer adlığı film, sürükleyici kurgusuyla izleyiciyi kendine çekmeyi başarıyor. En iyi macera filmleri arasına giren Sherlock Holmes film serisi mutlaka izlenmesi gereken serilerden.

 3. Avatar (2009) 

2009 Yılından Sonra Çıkmış En İyi 10 Film

Yönetmen: James Cameron

Titanik’in yönetmeni Cameron’dan bir baş yapıt niteliğindeki Avatar, sinema tarihinin 3D formatındaki en önemli filmlerinden. Ayrıca Avatar, dünyanın en fazla hasılat elde eden filmi olarak tarihe geçmişti.  Pandora adındaki uzak bir gezegende bir göreve giden insanlardan olan Jake Sully’nin, o gezegende yaşayan mavi renkteki kabile hayatını benimseyen canlılarla karşılaşmasını ve onlarla birlikte yaşam mücadelesi vermeye karar vermesini anlatıyor. Yüksek bütçeli yapımı sayesinde animasyonlarla destansı bir görsel şölene dönen film, dünya sinemasının en başarılı yapımlarından.

4. Inception (2010)

2009 Yılından Sonra Çıkmış En İyi 10 Film

Yönetmen: Christopher Nolan

Türkçe ismi: Başlangıç

Ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio’nun başrolünde yer aldığı bilim kurgu türündeki film, Nolan’ın en önemli yapımlarından biri olmayı başardı. Film, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çalan hırsız Cobb’un merkezinde gerçekleşen adı “başlangıç” olan bir başka suçu konu alıyor.

5. Harry Potter and The Deathly Hallows (2010-2011)

2009 Yılından Sonra Çıkmış En İyi 10 Film

Yönetmen: David Yates

Türkçe ismi:  Harry Potter ve Ölüm Yadigârları

İngiliz yazar J.K. Rowling’in aynı adlı kitaplarından uyarlanan Harry Potter serisi şüphesiz dünya sinemasına damga vuran bir seri. Hem yetişkinler hem de çocuklar için bağımlılık yaratan serinin final filmi olan Harry Potter ve Ölüm Yadigârları 2 bölüm şeklinde izleyiciye sunulmuştu. 2001’de hayatımıza giren film serisinin finali olan Harry Potter ve Ölüm Yadigârları, Rowling’in güçlü yaratıcılığının eseri olan büyücülük evrenini başarılı bir şekilde noktalıyor.             

6. The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

2009 Yılından Sonra Çıkmış En İyi 10 Film

Yönetmen: David Fincher

Türkçe ismi: Ejderha Dövmeli Kız

Stieg Larsson’un aynı adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan film, bir cinayet zincirini çözmeye çalışan gazeteci Mikael Blomkvist’in yaşadıklarını, bu süreçte yolları kesiştiği gizemli hacker kız Lisbeth ile olan macerasını konu alıyor. Başrolünde James Bond’tan tanıdığımız Daniel Craig’in yer aldığı Ejderha Dövmeli Kız, sürükleyici konusuyla iyi bir gerilim, polisiye türünde film olma özelliğini taşıyor.

7. The Intouchables (2012)

2009 Yılından Sonra Çıkmış En İyi 10 Film

Yönetmen: Olivier Nakache ve Eric Toledano

Türkçe ismi: Can Dostum

 Geçirdiği kazadan sonra felç olan zengin aristokrat Philippe, cezaevinden çıkmış Driss’i bakıcısı olarak işe alır. Herkes Driss’in bu iş için uygun olmayacağını düşünürken, Philippe ona bir şans vermeye karar verir. Dünya görüşlerini birbirine zıt olan bu ikili zamanla dost olur. İzleyiciyi derinden etkileyen hikayesiyle kesinlikle filmi izlemenizi öneriyoruz.

8. Whiplash (2014)

2009 Yılından Sonra Çıkmış En İyi 10 Film

Yönetmen: Damien Chazelle

Çocuk yaştan beri bateri çalan Andrew’in müziğe olan tutkusunu merkez alan film, iyi oyunculuklarla birlikte güçlü müzikleriyle de sinema eleştirmenlerini cezbetmeyi başardı. Ülkenin en iyi müzik okulu olan Shcarffer Konservatuarı’na giren Andrew’in okulun duayen ve katı hocalarından Terence Fletcher ile olan ilişkisini anlatan film, hırs, tutku ve başarı kavramlarına ince dokunuşlar yapıyor.

9. Interstellar (2014)

2009 Yılından Sonra Çıkmış En İyi 10 Film

Yönetmen: Christopher Nolan

Türkçe ismi: Yıldızlararası

Solucan delikleri gibi evrenin gizli bilinmezlikleri üzerine yazılmış iyi bir senaryoya sahip olan Yıldızlararası, dünyanın en iyi uzay konulu filmleri arasına girdi. Bir grup astronotun yaşanabilir bir gezegen bulma amacıyla sevdiklerini Dünya’da bırakıp uzaya gitmesini anlatan film pek çok ilginç bilimsel bilgiyi de içeriyor. Başarılı yönetmen Nolan’ın imzasını taşıyan filmi izledikten sonra kafanızda evrene dair pek çok soru işaretine sahip olacak, bilimsel konuları ilgiyle araştırma gereği duyacaksınız.

10. Manchester by the Sea (2016)

2009 Yılından Sonra Çıkmış En İyi 10 Film

Yönetmen: Kenneth Lonergan

Türkçe ismi: Yaşamın Kıyısında

Film Lee Chandler adlı tesisat, kapıcılık gibi işler yaparak, küçük bir evde sıradan bir yaşam süren bir adamın, doğup büyüdüğü ama uzun zamandır uğramadığı kentten bir gün acil bir telefon almasıyla başlıyor. Bir telefonla hayatı değişen Lee Chandler’ı canlandıran Casey Affleck, bu film sayesinde En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ına da sahip oldu. Acı ve mizahın başyapıtı olarak tanımlanan filmi mutlaka izlemelisiniz.

Pelin Aykın
26 Şubat 1996’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik mezunu. 2 yıl bir gazetede çalıştı. Yazmayı, okumayı, seyahat etmeyi ve farklı renkleri tanımayı sever. En önemli özelliği ise Rock’n Roll aşığı olması.
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Yeni Umutlara…
Sonraki
Kullanıyor Ama Anlamını Bilmiyoruz: Vatanseverlik, Milliyetçilik ve Irkçılık
Vatanseverlik, Milliyetçilik ve Irkçılık

Kullanıyor Ama Anlamını Bilmiyoruz: Vatanseverlik, Milliyetçilik ve Irkçılık

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.