Profesyonel Slayt Nasıl Yapılır?

Profesyonel Slayt Nasıl Yapılır?

Slayt nasıl yapılır sorusu her zaman bir problem haline gelmiştir. Profesörler öğrencilerinden PowerPoint sunumları ile sözlü sunum yapmalarını istediklerinde, sonuç çoğu zaman zayıftır ve hatta felaketle sonuçlanır. Çoğu öğrenci slayt nasıl yapılır bilmemekte ve bu nedenle düşük puanlar almaktadır. Slayt nasıl yapılır sorusunun cevabı aslında çok basittir. Video slayt nasıl yapılır sorusu ise yine kafaları kurcalayan bir diğer sorudur. Slayt nasıl yapılır sorusu sadece yazı ve kaydet tuşundan ibaret değildir. Slayda resim ekleme, geçiş ayarlama ve müzik ekleme gibi önemli ayrıntıları vardır. Profesyonel görünümlü slayt nasıl yapılır öğrenmek için bu 10 ipucunu basit ve hızlı bir şekilde izlemenizi tavsiye ederim.

Slayt Nasıl Yapılır Adım 1: PowerPoint Nedir? Nasıl Açılır?

En kolay slayt nasıl yapılır sorusunun cevabı kesinlikle PowerPointtir. Masaüstüne sağ tıkladıktan sonra yeni PowerPoint sunusuna tıklamanız gereklidir. Yeni bir sunum açılacaktır ve slayt nasıl yapılır adımlarını izlemeniz gerekmektedir.

Slayt Nasıl Yapılır Adım 2:  Slayt Nasıl Açılır?

Yeni bir slayt dosyası oluşturduğunuzda ilk yapmanız gereken açılan ekrana tıklayıp boş bir slayt dosyası açmaktır. Ondan sonra slayt nasıl yapılır adımınızda yazınızı eklemek kalıyor.

Slayt Nasıl Yapılır Adım 3: Ekran Nasıl Boyutlandırılır?

Varsayılan olarak sunumunuz 4: 3 modunda görüntülenir. Ancak, çoğu zaman PowerPoint’inizi yayınladığınız bir dizüstü bilgisayar kullanırsınız. Bu nedenle, yapılacak ilk şey, bir yandan yanlarda siyah bantlar olmasını önlemek için, diğer yandan da ekranın tüm genişliğini kullanabilmek için sunumunu ekranınızın doğru boyutlarına yeniden boyutlandırmaktır.

Bunu yapmak için -Oluştur sekmesine ve ardından Düzen düğmesine tıklayın.  Slaytlar için küçük ebatlı ekranınızla eşleşen boyutları seçin. Geniş ekran bir dizüstü bilgisayar için (satılan tüm mevcut modeller), Ekran Görüntüsünü (16:10) seçin.

Profesyonel Slayt Nasıl Yapılır?

Slayt Nasıl Yapılır Adım 4: Temalı Slayt Nasıl Yapılır?

Office 2007’de bulunan temalar az ya da çok değişken niteliktedir, ancak hepsinin profesyonel bir yönü olduğu kabul edilmelidir. Tema, PowerPoint’inizin tasarımını arka planlar, yazı tipleri, SmartArt, grafikler, tablolar vb. İle uyumlu hale getirmenize olanak tanır… Bu yüzden kendinizi mahrum slayt nasıl yapılır diye dert etmeyin, çok zaman kazanacaksınız!

Yine Oluşturma sekmesinde, Temalar bölümünde, bir ön izleme görmek için fareyle farklı temaların üzerine gelin ve ardından uygulamak için tıklayın.

Slayt Nasıl Yapılır Adım 5: Slayt Düzeni Nasıl Yapılır?

Slayt nasıl yapılır öğrenip yeni slaytlar oluştururken, düzenlerin kullanılması önemlidir. Slayt gösterisine tıklayın düzen ve uygun türü seçin. Örneğin, bölümleri değiştirir değiştirmez, bölümlerin akışını izleyicilerinize net bir şekilde göstermek için Bölüm Başlığı düzenini kullanın.

Slayt Nasıl Yapılır Adım 6: Geçişli Slayt Nasıl Yapılır?

Bir sunumda geçişler gerekli veya gereksiz değildir. Çoğu zaman çok uzundurlar (konuşmayı bırakıp konuşmanın ritmini bozarlar), dinleyicilerinizin konsantrasyonunu bozarlar, aynı zamanda sizinkini de bozarlar! Bununla birlikte, geçişleri kullanmak isterseniz, Animasyonlar sekmesine tıklayın ve listeden geçişleri seçin. Geçişli slayt nasıl yapılır öğrendiniz. İsteğinize uygun geçişli slayt nasıl yapılır için YouTube’dan farklı geçişlere göz atabilirsiniz.

Slayt Nasıl Yapılır Adım 7: SmartArt ile Slayt Nasıl Yapılır?

SmartArt, sunumunuzun karmaşık bir bölümünün saniyeler içinde anlaşılmasını sağlamanın harika bir yoludur. Bu “desenler” çok çeşitlidir ve tamamen özelleştirilebilirler. Bir tane eklemek için, Ekle sekmesine tıklayın, ardından Çizimler bölümünde SmartArt’a tıklayın. Size en uygun SmartArt’ı kullanma endikasyonları konusunda yardımcı olarak önerilenler arasından seçiminizi yapın ve Tamam’a tıklayın. Çizimli slayt nasıl yapılır öğrendiniz.

Slayt Nasıl Yapılır Adım 8: Grafikli Slayt Nasıl Yapılır?

Grafik eğilimleri, istatistiksel verileri, pazar payını, ciroyu analiz etmek için iyi bir araçtır ancak doğru şekilde kullanılmalıdır. Grafikli slayt nasıl yapılır ön temel sorusu: Yararlı mı? Sunumunuza yeni bir şey katıyor mu? Sözlerinizi netleştiriyor mu? Artıları ve eksileri tartmak için zaman ayırın. İzleyiciyi boğmamak için sayıları virgül olmadan basitleştirin. Bir grafik, üzerine yorum yaptığınız ve sadece güzel görünmesini sağlamadığınız sürece iyidir.

Verileri bozan 3D’den kaçının, histogramlar, pasta grafikler, eğriler gibi herkesin anlayacağı klasik ama etkili görünümleri tercih edin… Gereksiz aşırı yüklemeler yok: ek kılavuz çizgileri, göstergeler ve / veya kopyalar, vb.

Bir grafik eklemek için Ekle sekmesine tıklayın ve ardından Çizimler ‘de Grafiklere tıklayın. Listede sunulan olanlardan seçin ve tıklayın Tamar’a tıklayın. Harika! Grafikli slayt nasıl yapılır öğrendiniz.

Slayt Nasıl Yapılır Adım 9: Altbilgi Nasıl Eklenir?

Yazarın adını, tarihini veya slayt numarasını hatırlayarak izleyicileriniz için özellikle yararlıdır. Ancak, slaydın geri kalanını aşırı yüklememelidir. Bunu yapmak için, Ekle sekmesinde Üstbilgi ve Altbilgi’yi tıklayın. Çeşitli seçenekler seçildikten sonra, Tamam’a tıklayarak doğrulayın. Profesyonel slayt nasıl yapılır sorusu sorulduğunda işin püf noktası, Ekle sekmesi aracılığıyla bir resim eklemek, ardından küçültmek ve slaydın altına taşımaktır. Ardından işlemi tamamlamak için bir dizi kopyalayıp yapıştırın.

Slayt Nasıl Yapılır Adım 10: Animasyonlu Slayt Nasıl Yapılır?

Animasyonlarla ilgili olarak geçişlerle aynı yorumu yapabilirim. Animasyon, halkın dikkatini dağıtmanın harika bir yoludur!  Bunu yapmak için Animasyonlar sekmesine ve ardından Özel animasyon’a tıklayın. Canlandırmak için öğeye tıklayın (örneğin, madde işaretli bir liste) ve sağ taraftaki bölmeyi kullanarak, Bir efekt ekle’ye, ardından Açma’ya ve son olarak Diğer efektler’e tıklayın . Listeden seçin ve Tamam’a tıklayın. En son yaptığınız slaydı kaydet sekmesine basarak kaydedin ve tamam. Slayt nasıl yapılır öğrendinir.

Şimdi gelelim PowerPoint’ten farklı uygulamalar ile Slayt Nasıl Yapılır sorusuna. Eğer PowerPoint yerine daha farklı bir program kullanmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Microsoft PowerPoint’e Ücretsiz Alternatifler

Microsoft Office paketi, iş ortamındaki temel ekipmana aittir. Outlook, Word veya Excel fark etmeksizin – Microsoft programları, önemli günlük ofis uygulamaları için genellikle ilk tercihtir. Yazılım ve donanım devi Microsoft PowerPoint’in sunum yazılımı da pazara hâkim. Microsoft PowerPoint, yalnızca müşterilerin ve ortakların önünde değil, aynı zamanda okulda, üniversitede veya konferanslarda da sunumlar için profesyonel sunumlar oluşturmak için en popüler programlardan biridir.

Bununla birlikte, Microsoft Office ve uygulamaları, alternatifi olmayan temel bir paket olmaktan çıktı. Özellikle maliyet-fayda oranı ile ilgili olarak, birçok kullanıcı artık alternatiflere ücretsiz olarak güveniyor. Çünkü artık hem daha ucuz hem de bazen daha yaratıcı ve heyecan verici sunumlara olanak sağlayan çok sayıda PowerPoint alternatifi var. Microsoft PowerPoint’e bazıları ücretsiz olmak üzere birkaç alternatif sunuyoruz.

Prezi

Microsoft PowerPoint’in en iyi bilinen alternatiflerinden biri çevrimiçi araç Prezi’dir . 2009’da piyasaya sürüldüğünden bu yana, web tabanlı sunum aracı sadece birkaç yıl içinde geniş bir hayran kitlesi kazandı. Prezi, sunumlarını daha aktif ve biraz daha alışılmadık hale getirmek isteyen herkes için çok iyi bir alternatif. Çünkü araç, tek tek slaytlarla klasik bir tasarım değil, içeriğin dinamik bir anlatımını kullanıyor. Kullanıcı, içeriği bir tür dijital tuval üzerine düzenler ve daha sonra sunum sırasında ilgili noktaları yakınlaştırır.

Elbette, Prezi ile ilk kez çalışan herkesin uyum sağlaması gerekiyor. Süreçler PowerPoint’ten çok farklı, farklı bir yapı planlıyorsunuz ve tasarımı yeniden düşünmeniz gerekiyor. Buradaki zorluk, “tuval” üzerindeki tek tek içerikler arasında anlamlı bağlantılar oluşturmaktır. Dinleyicinin sunumu takip etmesi ve takip etmesi için tek yol budur. Prezi bu nedenle kapsamlı ve büyük sunumlar için daha az uygundur, çünkü genel bakış hızla kaybolur. Ayrıca efekt kutusunu çok fazla kullanma riski de vardır. Prezi’de daha az, çoğu zaman daha fazladır. Sunum içeriği ve önemli yönleri vurgulamalı, ancak sunum içerikleri tek başına kullanılmamalıdır. Prezi’de ne kadar az ve öz olursa o kadar iyi olur.

Bununla birlikte, doğru yaparsanız, program net, hızlı bir sunum sunar. Bu da ortama uymalıdır: Duruma ve izleyiciye bağlı olarak geleneksel bir sunum daha uygundur. PowerPoint, geleneksel ve iyi yapılandırılmış sunumları mümkün kılacak güce sahiptir – ancak yeterince statik ve daha az dinamik sunumlara sahip olanlar, Prezi’de iyi bir PowerPoint Slayt nasıl yapılır alternatifi bulacaktır. Prezi ile nasıl slayt yapılır öğrenmek için aşağıdaki bağlantıya bakabilirsiniz.

https://youtu.be/PX6r0Yosid8

Google Slaytlar

Google’ın çevrimiçi ofis araçlarıyla da hızlı ve kolay bir şekilde sunum yapabilirsiniz. Google Slaytlar, Google hesabı olan kullanıcılar için tamamen ücretsizdir. Kendi sunumlarınızı oluşturabileceğiniz yaklaşık 20 farklı şablon vardır. Yüklenen PowerPoint belgeleri de Google Slaytlar kullanılarak oynatılabilir ve düzenlenebilir. Google Slaytlar ile özel bir bonus: Araç, ekip çalışması için uygundur. Çeşitli proje yönetimi fonksiyonları aracılığıyla z. B. Slaytlar üzerinde ortak çalışma mümkündür. Bu amaçla, üyelerin sadece okuyabilmesi veya düzenleyebilmesi için bireysel hak tahsisi de mevcuttur. Bir ekipte çalışmak için pratik: Bireysel sunumların tam sürüm geçmişini görebilirsiniz: Bu, değişikliklerin tam olarak daha sonra izlenebileceği anlamına gelir. Google slaytlar nasıl yapılır sorusu için aşağıdaki linke bakabilirsiniz.

Haiku Deck

Haiku Deck ile slayt nasıl yapılır derdiniz tamamen ortadan kalkabilir. Bu içeriğin uygun görseller ve grafik sanatçılar ile görselleştirilmesi çoğu kişi için zordur ve çoğu zaman çok zaman alır. Haiku, tam olarak bu durumlar için çok iyi bir PowerPoint alternatifidir, çünkü Haiku Deck, kullanıcılarını görsel tasarımla destekler.

Sunum çözümü, kullanıcıların özgürce kullanabileceği fotoğraflar içeren bütünleşmiş bir veri tabanına sahiptir. Henüz uygun grafikler için fikirleri olmayan kullanıcılar için ek bir rahatlama olarak, program sunumu anahtar sözcükler için tarar ve uygun grafikler önerir. Haiku Deck, bir web çözümü ve iOS uygulaması olarak kullanılabilir. Biten sunumlar daha sonra çeşitli kanallar aracılığıyla paylaşılır veya Keynote veya Microsoft PowerPoint’e aktarılır. Bununla birlikte, programla birkaç şey yapmadan yapmanız gerekir: Örneğin, slaytları değiştirirken animasyonlu geçişler yoktur ve diğer animasyonlar kullanılamaz. Ayrıca ses seçeneği yoktur ve metinler serbestçe konumlandırılamaz. Aşağıdaki linke tıklayarak Haiku Deck ile uygulamalı slayt nasıl yapılır öğrenebilirsiniz.

Sway

Web sunum yazılımı Sway’i Microsoft’un kendisinden olan Microsoft PowerPoint’e bir alternatif olarak düşünebilirsiniz.  Sway PowerPoint ‘ten daha basittir ve sunumların oluşturulmasını hızlandırmayı amaçlamaktadır. Sözde ” Dijital Hikâye Anlatma Uygulaması” bir tarayıcı aracılığıyla kullanılabilir ve iOS ve Windows 10 için bir uygulama olarak mevcuttur. Sway, klasik doğrusal sunumlara daha az güvenir. Bir kullanıcı olarak, çok sayıda grafik içeren etkileşimli raporlar, kişisel hikayeler ve sunumlar oluşturursunuz.

Sway farklı bir tarzdadır, sunumlar slayt odaklı değildir, bunun yerine bir web sitesi veya dijital bir dergi gibi yapılandırılmıştır. Aşağıdakiler gibi kaynaklardan gelen içeriğin entegrasyonu Facebook, YouTube veya Twitter ile sorunsuz bir şekilde mümkündür. Araç, içeriği otomatik olarak mobil cihazlar gibi farklı görüntüleme formatlarına uyarlar. Ancak, kullanıcıların bir Microsoft hesabına ihtiyacı vardır ve Sway yalnızca Windows 10 için kullanılabilir. İşletim sistemi eski Windows sürümlerini indirmeyi reddediyor. Veri koruma uzmanlarının sevmediği şeyler: sunumlar Microsoft’un sunucularında saklanmasıdır. Aşağıdaki linkle tıklayarak Sway ile dinamik içerikler oluşturabilirsiniz.

PowToon

Listemizde, alışılmadık ve yaratıcı sunumlar oluşturmak için kullanılabilecek birkaç PowerPoint alternatifimiz var. Ancak PowToon aracı bu bakımdan farklı bir ligde. Seyircinizi alışılmadık bir sunumla şaşırtmak istiyorsanız, animasyonlu karakterler ve hikâye anlatımıyla alışılmadık bir yaklaşım benimseyen bu araca güvenmelisiniz. İsraf edilmiş metinleri ve kuru gerçekleri sunmak yerine, kullanıcılar fikirlerini çizgi roman karakterleriyle canlı bir şekilde açıklayabilirler. Sunumlar ve animasyonlu videolar da kendi web sitenize kolayca bütünleştirilebilir.

Microsoft Office çözümünü kullanmak istemeyenler, piyasada sunumlar oluşturmak için çok sayıda profesyonel alternatif bulacaklar. Ancak bunların yalnızca en azı tamamen ücretsizdir, ancak birçok araç özel kullanıcılar için Microsoft Office kadar finansal etkiye sahip olmayan iyi test sürümleri ve temel paketler sunar. Sunumlarını oluşturduğunuz çerçeveye ve sektöre bağlı olarak, daha yaratıcı ve alışılmadık bir çözüm bazen iyi bir fikirdir. Prezi, Sway veya PowToon ile izleyicilerinizi şaşırtın. Öte yandan, klasik, doğrusal hazırlıkları tercih edenlerin Haiku veya Google Slides gibi araçları kullanmaları daha iyi tavsiye edilir. Aşağıdaki linkle tıklayarak PowToon ile animasyonlu slayt oluşturabilirsiniz.

Bir PowerPoint Sunumunu Etkili Yapan Nedir?

PowerPoint’in nasıl kullanacağınızı ve onunla hızlı bir şekilde nasıl çalışacağınızı bilmek faydalıdır. Ancak daha da önemlisi, tüm hedeflerinizi karşılayan ve etkili bir şekilde uygulayan iyi bir sunum oluşturmaktır. Harika bir PowerPoint sunusu oluşturmak için aşağıdaki adımlara mutlaka dikkat edilmelidir:

  • Araştırma: Doğru mesajı hedef kitlenize etkili bir şekilde iletebilmeniz için profesyonelce araştırılmış, planlanmış ve hazırlanmış olmalıdır.
  • Doğru Tasarım: İzleyicilerinizi bunaltmadan veya mesajınızı gereksiz yere karmaşıklaştırmadan gösterilen ve görsel olarak öne çıkan noktalarla tasarıma dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Prova: Puanlarınızın, canlı izleyicilerinizin uyguladığı gibi gelmesi için prova edin ve zamanlamayı iyi ayarlayın.
  • Hatalara Dikkat Edin: Sevimsiz küçük resimler, gereksiz anormallikler, doğrudan destekçileri okuma gibi hatalar yapmaktan kaçınacak harika slayt nasıl yapılır cevabını verebilirsiniz.

Slayt için Araştırma ipuçları:

  • Genelden özele doğru çalışın, bu nedenle ansiklopedi girişleri gibi her şeyi kapsayan makalelerle başlayın.
  • Kitaplar için, konunuzda hangi alt konuların yer aldığını görmek için içindekiler tablosuna bakın (örneğin, Ankara için: konum, büyüklük, nüfus, tarih vb.)
  • Sunumda bir konunun hangi noktalarını ele almak istediğinizi anladığınız anda, özellikle bu konuları araştırın.
  • Araştırma yaparken, tüm önemli bilgileri not edin veya internetten sayfalar yazdırın. Bu şekilde, sunumunuzun daha sonra oluşturulacağı kendi materyal koleksiyonunuzu oluşturabilirsiniz.

Her sunum için farklı kaynaklar kullanmalısınız, Örn. Kitaplar, ansiklopediler, İnternet, gazete makaleleri / dergiler. Bilgilerinizi aldığınız kaynağın güvenilir olduğundan daima emin olun. İnternette araştırma yaptığınızda bu özellikle önemlidir. Bu nedenle, web sitesinin güvenilirliğini kontrol ettiğinizden emin olun.

PowerPoint slayt nasıl yapılır sorusu Google’da en çok aranan sorulardan biridir. Özellikle etkili slayt nasıl yapılır sorusu ise kullanıcıların pek çoğunun bilmediği bir konudur. Artık slayt nasıl yapılır bilen biri olarak etkili ve harika sunumlar hazırlamak sizin elinizde. PowerPoint ve diğer sunum hazırlama programları ile ücretsiz slayt nasıl yapılır gibi dertleriniz ortadan kalkar. 2021 yılı ile birlikte artık dijital hayata iyice adapte olmuş, profesyonel ve etkili sunum tekniğine sahip olan insanlar bir adım öne çıkıyor. Microsoft uygulamaları, slayt nasıl yapılır, etkili sunum nasıl hazırlanır gibi sorular Web 2.0 ve Web 3.0 çağında kişilere oldukça faydalar sağlamaktadır. Yukarıda verilen adımlarla slayt hazırlama adımları ile etkili slaytlar hazırlayabilir ve doğru sunum teknikleri ile isteğinize yönelik sonuçlar elde edebilirsiniz.

megatekno
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
HAYATIN 3L KURALI
Sonraki
Herkese benden NİETZSCHE

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.