Anket verileri gösteriyor ki artık Adalet ve Kalkınma partisi’nin iktidar olma olasılığı çok düşük.Ülke de uzun süredir devam eden bir iç huzursuzluk var.Bu konuyu sadece ekonomik hal ile de açıklayamayız.Türk halkının bundan daha kötü maddi durumlar da olduğunu da gördük tarihte.Ama hiç bu kadar ayrışmamıştı.Şu anda adeta iktidar-muhalefet blokları olarak halk ikiye ayrıldı.Sertleşen siyasi dil,hakarete varan söylemler insanları kin ve nefrete düşürdü.Bırakın kin ve nefreti,artık siyasi holiganlar sevmedikleri partilerin üyelerine saldırmaya başladı.Hukuksal olarak ceza alma gibi korkuları da olmayan bu şovenistler ortamı seksenler Türkiye’sine çevirmeye başladılar.Bu olumsuzlukların üstüne ekonomik buhram halini de eklersek,19 yıldır olan ve eskiyen bir iktidarın tekrar seçilme şansının çok düşük olacağını söyleyebiliriz.İşte bu yüzden 19 senedir iktidar koltuğunu bırakmayan Akp ve Erdoğan yeni bir projeye adım atıyorlar:Öze dönüş Projesi!
Öze dönüş projesini açıklama vakti geldi. Sayın Cumhurbaşkanı gerçekten önemli bir siyasi zeka.Olumsuz giden her türlü şartlara rağmen,en sonunda kazanmayı başarıyor.19 yıldır bunu gerçekleştirdi. En zor anda farklı bir siyasi manevra ile sonuca gitmeyi başarıyor.Tabiki bu seçim son 20 yılın en zor seçimi olacak. Muhalefet ilk kez bu kadar güçlü bir jenerasyon yakaladı.Bu durumda bir kez daha seçilmek ve bence Türkiye tarihinin en büyük seçim zaferini kazanmak için Akp yeni bir proje ve siyaset ortaya koymak zorundaydı.Cumhurbaşkanı önce Saadet partisinin önemli simaları ile bir araya geldi ve bir görüşme gerçekleştirdi. Ardından 24 Şubat İstanbul il kongresinde beklenmeyen bir adım atarak 94 ruhuna sahip,milli görüş ikliminden Osman Nuri Kabaktepe’yi aday gösterdi.1 aylık sürede Saadet partisi ve milli görüş ile olan bu yakınlaşma, Erdoğan 94 ve 2002 ruhuna mı dönüyor sorularını akla getirdi.Son yapılan Akp olağan kongresinde ise kafamızda taşlar oturmaya başladı.Erdoğan 2002 ruhunu hissettiren ve geçmişte Akp’de siyaset yapmış kişileri parti kadrosuna yerleştirdi. O zaman artık her şey kesin bir hal almaya başladı. 2002 de muhafazakarlık,milli ve manevi değerler diyerek yola çıkmıştı Erdoğan. Son yıllarda bu yoldan daha çok merkez sağa kaydı.Ama yaklaşan seçimler de ilk kez Erdoğan’dan türemiş sağ partilerde bulunmakta.2002 ruhuna yani Öze dönüşün temel amacı da sahip olduğu muhafazakar ve maneviyatçı seçmeni diğer sağ partilere kaptırmamak. 2019 da beka ile milliyetçilik adı altında bir politika yapmıştı Cumhurbaşkanı.Alınan sonuçlar memnun edici olmadı. 2002-2015 arası mutlak iktidarını sağlayan muhafazakar ve maneviyatçı politikaya an itibariyle dönmüş durumda Erdoğan. Saadet ile yakın temaslar,İstanbul sözleşmesinin kaldırılması ile cemaatleri sevindirmek ve parti kadrolarını eski üyeler ile doldurmak bize bunu kanıtlıyor.Muhalefet cephesinden herhangi bir oy alma ihtimalini kafasından silmiş olacak ki 2002 politikalarına döndü Erdoğan. Yıllardır kemik oyu olarak duran muhafazakar oylarını deva ve gelecek partilerine kaptırmak istemiyor. Kendi kesiminde de olan mutsuzluk ve yoksulluğu da , biz dini savunuyoruz mantığı ile,2002 ruhu şeklinde unutturmak istiyor.
Özet olarak belirtecek olursak Erdoğan ve Akp çıkış noktasında din siyasetini ela aldılar.Muhafazakar bir kesim olarak kendilerini gösterdiler.Onların özleri buydu. Son yıllarda daha ortaya yakın bir duruş sergileseler de , yerel seçimler de alınan seçimler memnun etmemiş olacak ki Öze dönüş projesi başladı. Osman Nuri Kabaktepe ismi,İstanbul sözlemesinin kaldırılması, Saadet partisi ile olan yakınlaşmalar hep bu projenin bir parçası. İlerleyen zamanlarda din ve maneviyat adına daha farklı adımlar da görebiliriz.
Sonuç olarak sevgili okurlar Erdoğan ben 2002 de ilk kez bu şekilde kazandım bu dava ile yola çıktım , gideceksem de bu şekilde giderim düşüncesiyle yeni bir projeyi hayata geçirmiş bulunmakta hepimize hayırlı olsun…
‘Öze Dönüş Projesi’
Senarist-Yönetmen-Oyuncu: Recep Tayyip Erdoğan
Figüran:Halk