Karantinada Spotify’ı Keşfetmeye Ne Dersin?

Milyonlarca insanın kullandığı, sayılamayacak kadar çok şarkının yer aldığı zengin müzik hazinesi Spotify… Peki bu zengin hazinenin özelliklerine ne kadar hakimsin?

Devasa bir kütüphaneye sahip olan Spotify’da, mükemmel bir algoritma çalışıyor. Bu algoritma her güncellemede biraz daha kendini yenileyerek müzik dinleme deneyimlerini iyileştiriyor. Yaklaşık 320 milyon kullanıcısı bulunan Spotify’ın özelliklerini bilerek daha verimli bir kullanım imkanına sahip olabilirsin.

1-  Çevrim Dışı Modu İle Ödemede Aksaklık Yaşasan Dahi Müzik Dinlemeye Devam Et

Bildiğiniz üzere Spotify’ı 2 şekilde kullanabiliyorsunuz. Her ay belirli miktarda ücret ödemeniz takdirinde Premium üye olabilir veya herhangi bir ücret ödemeden kısıtlı imkanlar çerçevesinde kullanabilirsiniz.

Ödeme tarihinizde sizden ödeme alamayan Spotify, sizi ücretsiz sürüme düşürür. Ücreti ödeyene kadar bu sürümde kalırsınız ve Premium’un ayrıcalıklarından faydalanamazsınız. Eğer hesabınızı Çevrim Dışı Moda alırsanız 30 gün daha indirdiğiniz parçaları herhangi bir ücret ödemeden dinleyebilirsiniz. Bunu gerçekleştirmek için Premium üyeliğiniz devam etmesi gerekiyor. Çevrim dışı moddan çıktığınız anda ücretsiz sürüme düşeceğinizi de es geçmemelisiniz.

  1. Sağ üstteki çarka basarak “Ayarlar” bölümünden “Çalma” butonuna tıklayın.
  2. Ardından “Çevrim Dışı Modu” seçebilirsiniz.

2- Google Haritalar İle Spotify’ı Eşleştirebilirsiniz

Araç kullanırken kişiler hem müzik dinlemek isteyebilir hem de haritaya ihtiyaç duyabilir. Fakat bu iki uygulamanın arayüzünün farklı olması seyahat esnasında bazı zorluklara yol açabilir. Bunun önüne geçmek için Haritalar’ı ve Spotify’ı birleştiren bir özellik kullanıcılara sunuldu. Bu sayede yol tarifi alırken rahatlıkla müzik dinleyebilirsiniz. Yapmanız gerekenler ise şu şekilde:

  1. İlk olarak Google Haritalar ve Spotify uygulamalarının telefonunuzda yüklü olması gerekmektedir.
  2. Google Haritalar’ı açıp sağ üstte yer alan profil resmine tıklayın. Ardından açılan alandan “Ayarlar” menüsüne ulaşın.
  3. Ayarlar bölümünden “Navigasyon Ayarlarına” basın. Ardından “Medya Oynatma Kontrollerini Göster” butonunu aktive edin.
  4. Son olarak Spotify’ı seçin ve iki uygulamayı bağlayan şartları kabul edin.

3- Shazam İle Spotify’ı Birbirine Bağlayın

Shazam, dinletilen şarkıların isimlerini bulabilen bir uygulamadır. Genellikle kullanıcılar Shazam ile buldukları parçayı Spotify’da aratarak çalma listelerine ekliyor. Fakat güncellenen özellikler sayesinde artık iki uygulama birbirine bağlanabiliyor. Aşağıdaki adımları uyguladıktan sonra artık Shazam’da bulduğunuz parçalar için otomatik olarak Spotfiy’da bir çalma listesi oluşturulur.

  1. Öncelikle Shazam uygulamasını açtıktan sonra ekranı sola kaydırıp kütüphanenize erişmelisiniz.
  2. Ardından sol üstte yer alan çark simgesine basarak ayarlar kısmına ulaşın.
  3. Ayarlar kısmında Spotify simgesi bulunur. Bu simgenin yanında “Bağlan” butonuna bastıktan sonra şartları kabul ederek iki uygulamayı birleştirmiş olursunuz.

4- Android Telefonlarda Spotify’da Bulunan Şarkıyı Alarm Sesi Yapabilme

Alarmınızın en sevdiğiniz şarkıyla çalmasını istiyorsanız bu özellik sizin için biçilmiş kaftan. Bu özelliği sağlayabilmek için Google Saat uygulamanız ile Spotify’ı bağlamalısınız.

  1. Öncelikle arka planda Spotify açıkken Google Saat’i açın ve “Varsayılan” yazısına tıklayın.
  2. Daha sonra ekranı sağa kaydırarak Spotify kütüphanesine ulaşın ve dilediğiniz parçayı seçin.

5- Arama Kısmına Şarkı Sözlerini Yazarak Şarkıyı Tespit Edebilirsiniz

Çalmakta olan bir şarkıyı Shazam ile bulabilirsiniz. Fakat halihazırda çalmayan bir şarkı için Shazam pek yardımcı olamaz. Bunun için şarkıda art arda gelen en az 3 sözcüğü Spotify arama bölümüne yazarak aradığınız şarkıyı bulabilirsiniz.

6- Silinen Çalma Listesini Geri Getirebilme

Çok sevdiğimiz çalma listelerini bazen yanlışlıkla silebiliyoruz. Silinen listeleri geri getirmek için yapmamız gerekenler ise şunlar:

  1. Spotify’ın İnternet sitesine girin ve hesabınıza giriş yapın.
  2. Ardından sağ üstte bulunan 3 çizgiye basarak “Hesap” kısmına tıklayın.
  3. “Çalma Listelerini Geri Getir” yazısına tıkladıktan sonra sildiğiniz çalma listelerinin isimlerini, ne zaman silindiklerini ve kaç şarkıdan oluştuklarını görebilirsiniz.
  4. Son olarak geri getirmek istediğiniz listenin yanında bulunan “Geri Yükle” yazısına tıklayarak çalma listenizi kurtarabilirsiniz.

7- Spotify’da Olmayan Şarkıları Çalma Listesine Ekleyebilme

Çok zengin bir kütüphanesi olmasına rağmen bazen istediğimiz parçaları veya o parçaların istediğimiz versiyonlarını Spotify’da bulamayabiliyoruz. Bilgisayarınızda yer alan bir şarkıyı kütüphanene eklemen için şu adımları uygulamalısın:

  1. Spotify bilgisayar uygulamasını açın ve kullanıcı adınızın yanında bulunan oka basarak “Ayarlar” yazısına tıklayın.
  2. “Yerel Dosyaları Göster” butonunu aktive edin. Bu aktive işleminde sonra bilgisayarınızdaki “İndirilenler” klasöründeki şarkılar otomatik olarak “Yerel Dosyalar” bölümüne eklenir.
  3. Son olarak aşağıda yer alan “Kaynak Ekle” butonuna basarak seçtiğin klasördeki tüm şarkıların “Kitaplığın” içerisindeki “Yerel Dosyalar” bölümüne eklenmesini sağlayabilirsin.
Eylül Gökdemir
Eylül Gökdemir
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Tanrı Zeus ve Doğumu
Sonraki
FİAT UNO

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.