Çinli bir kadın Çinin kırsal bir eyaletinde yaşıyordu . 36 yaşındaydı ve 2 de küçük çocuğu vardı . Eşi evden uzakta çalışıyor muhtemelen eve de fazla uğramıyordu . Kadın yine de mutluydu , çocuklarıyla ilgilenip evin işleriyle uğraşabiliyordu .
Bir gün derin bir acı hissetti vücudunda . Dinlendi fakat geçmedi . Umursamadı ve bunun üzerinde fazla düşünmedi . Doktora gitmeyi gerek duymadı . Ve işlerine kaldığı yerden devam etti .
Aradan biraz zaman geçti . Vücudunda değişiklikler olduğunu fark ediyordu , göbeği sanki kilo almış gibi şişiyordu ve işin garip tarafı ise o şişlik hiç azalmıyordu , aksine arttıkça artıyordu . Hamile olmadığının farkındaydı fakat bu olanlara anlam veremiyordu . 2 yıl boyunca ellemedi , ne bir doktor ne bir önlem . Hiçbir şey yapmadı . Bir gün geçeceğine inandı .
2 yıl geçtikten sonra artık bu şişliğin geçmeyeceğinin ve bir hastalık olduğunun farkına varmıştı . Doktora gitmesi gerektiğini ve artık bunun için bir şeyler yapması gerektiğini anlıyordu .
Doktorlar için de normal bir durum değildi . Çözüm arıyor , nedenini anlamaya çalışıyorlardı .
Kadın göbeğinin 44 kilo olduğunu anlıyordu . Bir yandan korkuyor diğer yandansa bir an evvel bu durumdan kurtulmak istiyordu .
Eskisi gibi ev işleri yapmayı ve çocuklarını oyun oynarken izlemeyi özlüyordu . Artık 10 dakikadan fazla ayakta duramıyordu .
Doktorların teşhisine göre kadında karaciğer sirozu ve yumurtalık kanseri vardı . Ancak bunların bu denli bir şişkinliğe sebep olup olamayacağı hakkında bir bilgileri yoktu .
Yapılan son güncellemelere göre ise ameliyata karar verildi fakat 4.300 dolar .
Kadın halktan destek ve yardım bekliyor .
Ah , eminim ki bu Çinli kadının karnında bir kist vardır . Geçenlerde türkiye de de böyle bir haber vardı ve kadının karnından 10 bebek büyüklüğünde bir kist çıkarılmıştı . Sanıyorum ki kadın fakir muhtemelen o parayı bulamadan ölecek ,üstelik karaciğer sirozu da varmış . Atamızın ölümünde yatan sebep de bu değil miydi zaten ?
Kaleminize ve yüreğinize sağlık , çok beğendim .Başarılı bir yazı .
Evet,size katılıyorum bende izlemiştim o haberi . 10 bebek büyüklüğü nedir ya Allah yardım etsin
güzel yorumlarınız için teşekkürler
Ellerine sağlık
Ellerinize sağlık , böyle yazıları okumak güzel ve aynı zamanda da sarsıcı . Bu sorunu yaşayan kadına da Allah yardım etsin . Böyle bir sorunu yaşıyor 2 yıldır . Eşi hiç mi fark etmiyor .Demekki eve bile uğramayan gereksiz başı boş bir erkek .
Çok sarsıcı ve dokunaklı bir yazı
Kaleminize sağık 🙂
Bende bu tarz yazıları okumak ve yazmaktan keyif alıyorum ve sayfana baktım tarzlarımız neredeyse aynı Zehra . Büyük bir keyif ve ilgi ile okuyorum yazılarını .
Çok hoş .
Devamı gelsin lütfen.
Bu arada yazıma bu kadar güzel yorum yapman beni mutlu etti .
Teşekkürler Zehra 🙂
Teşekkür ederim ,sizin yazınız da son derece ilgi çekici. Yazılarınızın devamı gelmeli ..
teşekkür ederim beğenmene sevindim .
Üzücü ve detaylı duygu dolu bir yazı . Ellerinize sağlık . Umarım kadına yardım edenler olur ve biran önce kurtulur . Kadınlar 9 ay zor dayanıyor hamileyken ama bu kadın 2 yıl dayanmış . Son derece etkileyiciydi .
Teşekkür ederim Merve !Beğenmene sevindim . Aslında kurtulacağına inanıyorum . Bence yardım edenlerin sayısı fazladır …
Haklısın kocaman bir karınla yaşamak zor olmalı ..
Bu güzel yorumun için çok teşekkürler 🙂
desteğiniz için teşekkürler,yorumlarınız benim için kıymetli .