Blog'dan Para Kazanma Hakkında Bilmediğiniz Yöntemler

Günlerinizi hatta haftalarınızı blog yazarak geçirmiş olmanıza rağmen sonuç olarak herhangi bir şey elde etmediniz mi? Cevabınız “evet” ise bu yazımız sizler için…

Son zamanların en popüler fikirlerinden biri olan internetten para kazanma fikri, günün birinde sizin de aklınıza geldi ve siz de internetten gelir elde etmek istediniz. Gerekli araştırmaları yaptıktan sonra internetten para kazanma yöntemlerinden olan blog yazma fikri üzerinde karar kıldınız. Bir blog açtınız ve yazmaya başladınız. Ama sonra işler planladığınız gibi gitmedi değil mi? İşte blog sitenizden para kazanmamanızın 8 sebebi…

1- Gerekli Araştırmaları Yapmadınız!

Evet, ilk başlarda her şey çok güzeldi değil mi? Bir blog kuracak ve yazı yazdıkça da gelir elde edecektiniz. Ama ne yazık ki işler göründüğü gibi o kadar da kolay değil! Her şeyde de olduğu gibi blog yazmaya başlamadan önce de mutlaka ama mutlaka araştırma yapmanız lazım. “Ne üzerine yazabilirsiniz, nasıl yazabilirsiniz, gerekli olan nitelikler nelerdir?” bu ve daha buna benzer birçok soruyu kendinize sormadan ve gerekli cevapları vermeden yola çıktıysanız kusura bakmayın ama o yolda takılıp kalmanız çok da geç olmayacaktır. Anasayfa blogunun sahibi olarak söylüyorum ki her şeyden önce gerekli araştırmaları yapmalısınız.

2- Bloğunuz Sizin İçin Bir Öncelik Değil!

O kadar kolay mı bu işler? “Bi blog açayım da girer arada sırada üç beş paylaşım yaparım sonra da gelsin paracıklar.” Hayır kardeşim hayır, öyle üç beş paylaşımla olmuyor bu işler. Blogunuz sizin için bir öncelik teşkil etmediği sürece bu işten düşündüğünüz miktarları kazanamazsınız. Hem bir de yazmayı sevmeniz lazım. Eğer yazmayı seviyorsanız emin olun ki gerisi çok kolay.

3- Bloğunuz İçin Zaman ve Para Yatırımı Yapmıyorsunuz!

Zaman konusunu bir önceki maddede açıkladık. Bu işin bir de maddi harcama boyutu var. Bu bilinen bir gerçektir ki emek ve para harcanılmadan para kazanılmaz. “Para harcamaktan” kastım on binler yüzbinler değil elbette ki. Fakat iyi bir domain, iyi bir hosting ve gerekli reklam harcamaları yapmadan bir yerlere gelebilmeniz ne yazık ki çok zor. Bu harcama örnekleri daha da arttırılabilir fakat temel olanlarından bahsediyorum.

4- Gelsinler ve Bulsunlar Mantığındasınız!

Yine söylüyorum “o işler öyle olmuyor kardeşim!” Sadece yazarak insanların sizi bulmasını sağlayamazsınız. Yazmanın dışında bir de insanların size rahat bir şekilde ulaşmasına yönelik çalışmalar yapmalısınız. Mesela sosyal medya hesaplarını ve reklam stratejilerini kullanmalısınız. Yani kısaca sesinizi birileri duyana kadar bas bas bağırmalısınız.

5- Bir Planınız Yok!

Her alanda olduğu gibi blog yazarlığı konusunda da bir plana sahip olmanız gerekmektedir. Pazartesi iki yazı, Salı on yazı, Çarşamba günü ise hiç yazı paylaşmıyorsanız yine kaybedenler arasında olursunuz. Düzgün bir plana ve tabi ki de iş disiplinine sahip olmalısınız. Okuyucularınız tek bir gün bile sizi paylaşım yapmamış şekilde görmemeli. Günde bir tane ama her gün!

6- Kendi Kabuğunuza Çekilmişsiniz!

“Tabi ki de kendi kabuğuma çekileceğim, yazı yazıyorum sonuçta” dediğinizi duyar gibiyim. Fakat kastım o değil. Yine iyi bir blogger olabilmek için sadece yazmanız yeterli değil. Aynı zamanda diğer blog yazarlarıyla da etkileşim içinde olmanız lazım. Bu birçok açıdan gereklidir. Bu hem blog gündemini takip edebilme hem de backlink alıp-verme konularında gerekli bir husustur.

7- Kötü Yazıyorsunuz!

Bir blog sahibi olmanın altın kuralıdır iyi bir yazma kabiliyetine sahip olmak. Eğer yazma konusunda istekli ve yetkin değilseniz bu işten vazgeçin derim. Fakat bu “yazmasını bilmiyorsunuz, olmaz” anlamına gelmiyor. Elbette ki kendinizi geliştirebilir ve çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Fakat dediğim gibi istek şart!

8- Bildiklerini Aktaramıyorsunuz!

Gerekli her şeyi yaptınız ve her şey hazır. Ama yine olmuyor değil mi? Eğer bunun sebebi yukarıda saydıklarımdan biri değilse sebebi muhtemelen iyi bir aktarma kabiliyetine sahip olmayışınızdır. Yani çok okumuş ve çok biliyor olabilirsiniz. Fakat bu yetersizdir. Bu bilgi ve becerilerinizi iyi bir şekilde nasıl okuyucuya aktarmanız gerektiğini iyi bilmelisiniz.

Evet, bu yazımızda blog yazımında başarıya engel olan faktörlerden bahsettik. Umarım bu saydıklarımızı düzeltir ve hedeflerinize sağlam adımlar ile ulaşırsınız.

KAYNAK

Halil Çağlar
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Dünyan Zengin Olsa Ne Olur, Senin Zenginliğin Yanlızlıksa

Dünyan Zengin Olsa Ne Olur, Senin Zenginliğin Yanlızlıksa

Sonraki
10 Bin Adım

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.