Hayatta Kal 7

Bu hafta ince detaylar var aramayı anlayacağız.

Herhangi bir arama motorunda arama yaparken sıralamanın arama motoru için bir önemi yok. Bu yüzden aradığımız her şeyin başına ve sonuna tırnak işareti koymalıyız. Bu şu demek bunları ara kafana göre arama yapma demek. Eğer kelime öbeği aramak istersek başına ve sonuna yıldız işareti koymalıyız. Eğer başına V ya da artı ya da end işareti koyarsak bunu ara demiş oluyoruz. Not ya da eksi işareti koyarsakta bunların dışında demiş oluyoruz. Birçok arama yöntemi var ve biz nerdeyse çoğunu bilmiyoruz.

Pek bilinmeyen ama belirli zamanlarda doğru kullanıldığı vakit çok mutlu eden bir özellik var.Google görsellerle arama, elinizdeki bir görsel var ve bunun ne olduğunu bilmiyorsunuz ya da görseldeki bir şeyi almak istiyorsunuz, görselin fotoğrafını yüklediğinizde size görselin benzerlerini çıkartıyor. 

Web sitelerinde her şey aranabilir. Dooğum günü, yıl dönümü gibi bir çok tasarım aranabilir. Google akademi bizlerin herhangi bir akademik içeriğe, yapılmış deney ya da çalışmalara, sunumlara ulaşabileceğimiz arama motorudur. Hazırlayabileceğimiz bir ödevde kullanılabiliriz. 

İleri düzey arama da yapılabilir google da, bunlar, dil, bölge, son güncelleme tarihi, site adı veya alan adı, arama terimlerinin sayfada görüldüğü yer, güvenli arama, dosya türü, okuma seviyesi, kullanım hakları, boyut, en boy oranı, renk, site gibi konularda arama yapılırken ileri düzey gelişmiş aramayı kullanabiliriz. Mesela bir resim arıyorsunuz ve çok büyük çözünürlüklü olması gerek, en boy oranını belirterek arama yapılabiliriz. Sitenin içine girip yapılması gereken aramalar için site adı iki nokta yaptığımız zaman o sitedekileri google sıralar.

 Google açtığımız internet tarayıcısının konumu kullanmasını istiyorsak near me yazıp iki boşluk bırakıp kafeler, restoranlar yazdığımız zaman yanımızda bulunan yerlerin konumunu paylaşacaktır bizimle belki de ilerde insanlarında ne kadar yakınımızda olduğunu gösterebilir. Matematiksel veya geometrik işlemleri de yazabiliyoruz. Farklı birimlerden farklı birimlere dönüşüm yapabilir. 

Google dışında olan arama motorlarıda aynıları kullanılıyor sadece bazı değişikler yapıyor. Telefonlarımız bizim çok gittiğimiz yerlerin konumlarını kayıtta tutar bir bakıma tatsız bence. Dijita dünyada bir ürünü ücretsiz bir şekilde kullanıyorsanız unutmayın ki oradaki ürün sizsiniz. Mesela eskiden Youtube’de çok az reklam varken şimdi saniye başı reklam var.İlk başta YouTube üyelerinin büyün adımlarını kaydediyordu ve  istenilenleri depoluyordu. Şu anda ise asıl amacı olan ürün satımına başladı.

green-nope
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Arama Yapmanın İnceliklerinin Detaylı Versiyonu

Arama Yapmanın İnceliklerinin Detaylı Versiyonu

Sonraki
Ayda

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.