Nicolas Flamel: Ölümsüzlüğü ve Felsefe Taşını Bulduğunu Söyleyen Simyacı

Nicolas Flamel

Kim Bu Nicolas Flamel?

Nicolas Flamel, 1340 yılında doğmuş olan Fransız bir simyacıdır. Nicolas Flamel’in belirli zamana kadar normal bir insan olarak yaşamını sürdüğü söylenir. Buna ek olarak Nicolas Flamel’in  sahaf dükkanının bulunduğu ayrı zamanda soylulara da yazma dersleri verdiği de bazı kaynaklar arasında yer almaktadır. Bu zamana kadar ismi çok sayıda kitapta ve filmde geçmiştir ve bunlardan en çok bilinen film ve kitaplardan birisi ise çoğumuzun da bildiği Harry Potter ve Felsefe Taşı” dır. Bu kadar çok yerde onun isimlerini duymamızın nedenleri ise kendisinin “Felsefe taşını ve ölümsüzlük iksirini” bulduğunu söylemesidir.

Hayatını Değiştiren Bir Rüya (Nicolas Flamel)

Nicolas Flamel, bir gün uyuduğu esnada rüyasında bir melek görmüş. Melek elinde bir kitap tutuyormuş ve bu kitabı başlarda kimsenin çözemeyeceğini ancak ilerleyen zamanlarda kimsenin yapamayacağını onun yapacağını söylemiş. İlerleyen zamanlarda Nicolas’ın dükkanına Abraham isminde bir yahudi gelmiş ve elinde ki 21 sayfalık el yazması kitabını satmak istediğini söylemiş, Nicolas ise bu kitabı biraz inceledikten sonra rüyasında ki kitap ile aynı olduğunu görünce bu kitabı satın almak istemiştir. Nicolas’ın bu gördüğü rüya, günümüzde hâlâ cevaplanamayan soruların doğmasının temelidir denebilir.

Nicolas Flamel

Felsefe Taşı ve Ölümsüzlük İksiri

Nicolas‘ın bulduğunu söylemiş olduğu;

Felsefe taşının özelliği: Dokunduğu metal(bazı kaynaklarda cıva olarak bahsedilmektedir.) olan her şeyi altına çevirebildiği günümüze kadar gelmiş bir söylentidir.

Felsefe Taşı

Ölümsüzlük iksirinin özelliği: Adından da belli olduğu üzere içen kişiyi ölümsüz yapan bir iksir gibi gözükse de tamamen ölümsüz yaptığı söylenemez. İksir içen kişinin sadece ömrünü uzatıyor ve iksir tekrar içilmediği takdirde kişi normal olarak ölüyor. Bazı yerlerde bu iksirin, Felsefe taşını oluşturdukları sıvı ile yapıldığı söylenmekte.

Nicolas Flamel Mezarında Değildi!

Nicolas Flamel, 22 Mart 1418 tarihinde (78 yaşında) ölmüş ve mezara gömülmüştür. Simyacının ölümüyle bitecek gibi duran öykü asıl ölümüyle ya da bizim öldüğünü sandığımız zaman ile başlıyor. Felsefe taşı ve Ölümsüzlük iksiri büyük bir çapta duyulmuş eser olmayı başarmışlardı ancak gerçek mi yoksa sahte mi düşünceleri hâlâ sürüyordu. Felsefe taşının Nicolas Flamel ile mezara gömüldüğüne inanan iki hırsız bir gece Nicolas’ın mezarına gitmiş ve mezarı kazarak açmışlardır.

Mezarı açtıklarında görmüş oldukları manzara karşısında hırsızlar şaşırmıştır çünkü ne Felsefe taşı ne de Nicolas Flamel mezarında yoktur. Hayatının çoğu söylentilere dayanan Nicolas Flamel’in buradan sonra ki yaşantısı da söylentilerle devam etmiştir. Nicolas’ın karısıyla birlikte Ölümsüzlük iksiri içtiği ve bir Arap ülkesinde yaşadığı söylentileri mevcuttur. Bu söylentiye ek olarak ihtiyaçları kadar altın elde ettikten sonra Felsefe taşını yok ettikleri de söylenmektedir. Nicolas’ın görüldüğü hakkında ilerleyen zamanlarda güçlü söylentiler ortaya atılmamıştır.

İnanmak veya İnanmamak

Daha önceden de dediğim gibi Nicolas Flamel’in hayatının büyük çoğunluğunu söylentilerle öğrenebiliyoruz yani kesin gerçekler ile değil. Nicolas’ın, Abraham adında ki yahudiden aldığı 21 sayfalık el yazması kitabı ise 17.y.y’da kaybolduğu ve bir kopyası olmadığı için elle tutulabilecek bir şey yoktur. Nicolas’ın eserlerinin hâlâ bir müzede sergilendiği söylenmektedir. İnanıp inanmamak bizim elimizde, bazen insanların normal ve gerçekçi olayların dışında inanmak istediği şeyler oluyor, bu ise onlardan biri olabilir veya gerçek bir olay olabilir. Sanırım bunu hiç öğrenemeyeceğiz.

Tabi ki Nicolas Flamel bir gün çıkıp gelmezse 🙂

Kaynaklar: Fantastik Canavarlar Forum Yazıları ve Mustafa Barış ÖZKÖK’ün yazılarından yararlanılmıştır.

Ceyhun
Ben Ceyhun. 18 yaşındayım. Yazar hayatıma sekizinci sınıfta başladım. O zamanlar kısa hikayeler yazıyor ve onları bir platformda yayınlıyordum, aynı zamanda o platformda bulunan hikayeleri de okuyup kendimi geliştirirdim. Şuan da kendi e-kitabımı yazıyorum ve bu tarz platformlar da yazılar yazıyorum, ayrıca kendi sitemde de bu tarz yazılar yazarak paylaşıyorum. Şuan yolun daha çok başındayım fakat her gün kendimi daha çok geliştirmek için çabalıyorum. Şuan amatör olsam bile ileri de bu işte profesyonel olmak istiyorum.
Subscribe
Bildir
28 Yorum
Beğenilenler
En Yeniler Eskiler
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Erasmus+ nədir və neçə növü var?
Sonraki
2 Kalp, tek bir vücutta birleşiyor.

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.