Hangisini almalı? – Keyif Kullanıcıları için Laptop

Hangisini almalı? – Keyif Kullanıcıları için Laptop

Merhabalar teknoloji meraklıları ve teknoloji arayışındakiler,

Gündelik hayatımda bir çok kez karşılaştığım soru, “Abi ya bilgisayar alayım diyorum da var mı bildiğin, ne alayım?”.

Bu yazımda sizlere doların da değer kazanmasıyla iyice kızışan teknoloji pazarından hangi ürünün tercih edilebileceğini ve hangi tip ürünlerden uzak durulması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunacağım. Öncelikle şunu belirtmeliyim, şu an piyasanın bu durumunu da göz önüne alacak olursak ne alırsanız alın değerinden daha fazla para ödeyeceğiniz aşikar. Ancak bu durum tabii ki akıllı davranıp bütçenizle en iyi “fiyat-performans”ı satın almanızı engellemiyor.

Ürünleri kullanıcı tiplerine göre sınıflandırarak devam edeceğim bu ilk yazı dizimde, “Keyif kullanıcısı” olarak tabir ettiğim, vidyo, web ve müzik gibi interaktif özelliklere daha çok yatkın olan kullanıcı kitlesi ile başlıyorum.

Bu tip kullanıcıların cihazlarından çok bir beklentisi yoktur, tabii akıcılık, bir miktar görüntü kalitesi ve kolay taşınabilirlik (mobility) dışında. Fazla başının ağrımasını sevmeyen bu kullanıcılar için standart diye tabir edebileceğimiz cihazlar çok daha uygun oluyor. Ayrıca dağıtımcıların sağladığı ek yazılım desteğini barındıran cihazlar bu kullancıların hayatını kolaylaştırıyor hem de kurulum, sürücü ya da farklı “baş ağrıtan” işlerle uğraşmasını engelliyor.

– Acer Switch 10 E (2 in 1)

Bu segmentte alabileceğiniz en uygun fiyatlı ve en donanımlı cihaz bu olacaktır sanıyorum. Ayrılabilir klavye-monitor özelliği ile size hem bir dizüstü bilgisayarın kullanışlığını hem de bir tabletin keyfini aynı anda yaşatacak olan cihazda Win10 işletim sistemi mevcut. Şık ve kullanışlı tasarımının yanı sıra bu cihaz iyi bir görüntü kalitesi ve pil ömrüne sahip. Derin siyah ve canlı renk veren monitörü gerçekten bu segmentte bulabileceğiniz en iyi monitör diyebilirim. Teknik özelliklerine buradan ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. Şimdi gelelim benim vurgulamak istediklerime;

Monitör Özellikleri:

  • Çözünürlük: 1366×768(HD) – (demek oluyor ki 720p vidyo kalitesinde rahatça vidyo izleyebiliriz)
  • Dokunmatik Ekran: Var (5 noktalı multi-touch) – (Olmazsa ayıp zaten)
  • LCD Backlight: LED – (Canlı derken bu LED özelliği devreye giriyor)
  • Boyut: 10.1″ inc – (Cebimize sığmaz ama kol çantanıza cuk oturur)

Donanım:

  • İşlemci: Intel Atom Quad-Core 1.33 Ghz
  • Ram: 2 GB
  • Grafik işlemci: Intel HD Graphics (Paylaşımlı) – (standart gelen bir şey ancak paylaşımlı olması bizim için avantaj bu noktada)
  • HDD: 32 GB – (Az diyenleri duyar gibiyim ancak bahsettiğimiz işleri yapmada yeter de artar bile, ayrıca depolama için değil uygulama için kullanılması tasarlanmış bir cihaz)
  • Ağırlık: 1.202 kg – (Öğrenci dostu, bizi üzmeyen sadece ihtiyacımız olduğunda varlığı fark edeceğimiz türden 🙂 )

Özellikle 5 saatlik batarya ömrü ile bu kullanıcı tipleri için en iyi kullanışlılığı sağlıyor.

Şimdi geldik işin en duygusal kısmına, bu cihaz bu segmentte belki de bulabileceğimiz en iyi fiyat performansa sahip ve ürün etiketi üzerinde $237 dolar yani yaklaşık 1.016₺ yazıyor. Malzeme kalitesi olarak elbette bir kaç eksiğimiz olacak bu fiyata göre ancak bu sorunla karşılacağınız tek yer klavyenin tuş hissi olabilir ancak bu da küçük bir eksi.

Sizin için seçtiğim ürün tanıtım vidyosuna buradan ulaşabilirsiniz.

 

– HP Pavilion x360 11

HP diyince akla direk gelen cümle, “çok ısınıyor abi onlar”. Evet çok ısınırdı abi onlar ama artık değil. HP yeni ürünlerinde 3-5 yıl öncesinden kalan “çok ısınıyor” düşüncesini yenmeyi başardı ve bu cihaz da yatağınızda koynunuza alıp uyumadığınız sürece çok ısınmayacaktır.

Standart HP tasarımına sahip olan bu cihaz plastik bir kasaya sahip ve kasanın köşelerinin eğimli kesimi farklı bir görünüm sağlamış diyebiliriz. Gümüş renginde gelen bu cihaz muadillerine biraz daha büyük ve ağır. 2-in-1 modellerine port zenginliği açısından biraz daha cömert olduğunu, sağında bulunan 2 USB 3.0 portu, full HDMI, ethernet girişi ve solundaki bir USB 2.0 portu, SD kart okuyucu ve ses tuşları ile görebiliyoruz. Bu ürünün detaylı özelliklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Monitör Özellikleri:

  • Çözünürlük: 1366×768(HD) – (720p)
  • Dokunmatik Ekran: Var
  • LCD Backlight: HD LED – (Renk konusunda biraz daha canlı olabilirdi)
  • Boyut: 11.6″ inç – (Çanta gerektirebilir ama sırt çantanızda da rahatça taşıyabilirsiniz)

Donanım:

  • İşlemci: Intel Pentium N3710 1.6-2.56 GHz – (Turbo ile hız artışı sağlanabilir)
  • Ram: 4 GB – (Bana yetmez derseniz 8 GB’a kadar yükseltilebilir)
  • Grafik işlemci: Intel HD Graphics
  • Ses: HP Audio Boost akıllı ses arttırtma – (Bu yazılım desteği ile ses kalitesini de yakalamış oluyoruz)
  • Disk Kapasitesi: 500GB + 8GB SSD – (Hadi bakalım, nedir 8GB SSD? Bu bilgisayarınızın “recovery”sinde, açılışında ve kapanışında size zaman hız sağlayan 8GB’lik bir SSD alan)
  • Ağırlık: 1.451 kg – (“Kolayca” taşınabilir bilgisayar)

Bu ürün $396 rakamlı bir ürün etiketiyle geliyor. Yaklaşık ₺1.699, bu fiyat gayet standart ve bu amaçla alınacak bilgisayarlar arasında orta seviye bir fiyat denebilir. Uygun batarya ömrü, dokunmatik ekran ve ses kalitesi ile gerçekten “a buy” diyebileceğimiz tercih edilesi bir ürün.

Bu ürün için seçtiğim tanıtım vidyosu ise burada.

– LENOVO YOGA510

Bu segmetin belki de en üst özelliklerine sahip fiyat-performans ürünü “Lenovo Yoga510”. Bu ürün “Yazılım kullanıyorum, çizimlerim var, arada oyun atarım.” diyen öğrenci arkadaşlarımız için geliyor. (ve tabii param var demeleri de gerek bir noktaya kadar 🙂 ) Lenovo bu ürününde 2-in-1 konseptini performans ile buluşturmayı başarmış. Yoga510 muadillerine göre daha ince bir cihaz. %40 daha hızlı şarj ve ortalama 8 saat pil ömrü (pil tasarrufunda vidyo oynatma süresi tabii ki) özelliği ise “taşınılabilirliği”ne taşınılabilirlik ekliyor. Listemizdeki tek 1920×1080 çözünürlüklü (1080p) cihaz ise bu. Detaylı ürün özellikleri için buyrun.

Monitör Özellikleri:

  • Çözünürlük: 1920×1080 (FHD) – ( baya canlı renkler ve internet el verdiği kadar 1080p 😀 )
  • Dokunmatik Ekran: Var (Multi-point) – (2-in-1’ler için bunu yazmayı bırakmalıyım)
  • Ekran Tipi: IPS / Anti-Glare – (ışıl ışıl ve anti-glare ile parlama az)
  • Boyut: 14″ inç – (Çanta kullanmakta fayda var)

Donanım:

  • İşlemci: Intel® Core™ i5-6200U Dual-core 2.3/2.8 GHz
  • Ram: 8 GB
  • Grafik işlemci: AMD Radeon R5 M430 (2 GB) – (Bununla sevdiğiniz oyunları oynabilirsiniz ama çok abartmayın 🙂 LOL ve CS gibi genel oyunlardan bahsediyorum)
  • Ses: Harman Audio Certified – (Harman’ı bilenler bilmeyenlere anlatsın, iyidir iyi)
  • Disk Kapasitesi: 500GB + 8GB SSD
  • Ağırlık: 1.9 kg – (Standart bir ağırlık)

Lenovo’nun bu bilgisayarı hem kullanışlılığı hem de performans’ı bir arada isteyenler için bire bir. Ayrıca bu cihazın disk kapasitesinin 256 ya da 512 GB SSD ile değiştirilmesi ciddi performans artışı sağlayacaktır. İçinden çıkan HDD’yi de bu ürünü alarak USB 3.0 harici harddisk olarak kullanabilirsiniz.

Duygusal olarak biraz diğerlerine göre üzücü olsa da bu bilgisayar, $631 yani ₺2.703 etikete sahip. Sizin için seçtiğim tanıtım vidyosu ise burada.


Bitirmeden, serinin diğer yazılarına da aşağıdaki bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz 😉

Mert İlhan Ecevit
Subscribe
Bildir
2 Yorum
Beğenilenler
En Yeniler Eskiler
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Roma Seyahatiniz Öncesi Bilmeniz Gerekenler

Roma Seyahatiniz Öncesi Bilmeniz Gerekenler

Sonraki
Hangisini Almalı? – Keyfi Oyuncular ve Yazılımcılar için Laptop
Apple, MacBook’un üretimini Bitirdi: Piyasadan Çekiyor

Hangisini Almalı? – Keyfi Oyuncular ve Yazılımcılar için Laptop

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.