Altın Bilet

  İşte zamanı geldi.. Blog işini  kendi başıma artık bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüğüm bir yol olarak görüyorum. Eğer bu bloğu anonim bir hesaptan okuyorsan senin için de olmalı. Artık oturup düşünmekten daha fazlasını yapmak istedim yazılarım belki akıcı olmayabilir ama tek amaçladığım sadece blog yazmak değil. 

 Hayatta bir şeyleri başarmak istiyorsam uzaktan bakmakla olmayacağını benim gibi sadece aklında kuran, başlamaya çekinen, erteleyen birileri varsa diye bu yazının karşısına çıkmasını umuyorum, eğer çıkmışsa da bu senin için bir altın bilet!

 Toplum baskısı, gelecek kaygısı, maddi çöküşler ve beraberinde getirdiği psikolojik sarsıntılar. İnsanın bir zaman sonra kendi becerilerine ait dallara tutulmasını gerektiğini ilk kez sadece geceleri yatmadan önce değil, elime bilgisayarı alıp işe koyulduktan sonra bilincine varıyorum.

 Normal yazılarım tabii ki hayat koçu tarzında konuşmalarla olmayacak. Elbet kendime ait konular bulacağım. Lafları uzatıp ,süsleyip belki bana denk gelen bir iki kişinin de canını sıkmak istemiyorum açıkçası, biraz da acemiyim. Baya acemiyim, yazı işinin küçükken yazılan wattpad kitaplarından oluşmadığını daha iyi anlıyorum. Neyse, konudan çok kopmayayım.

  Hayatta her iş için bir altın biletimiz var, üstelik kimsenin bunu bir çikolata kabıyla vermesine ihtiyacımız yok. Sadece ”sorumluluk” gerçeğinin bizi bazı işlerden alıkoyan en büyük engel olduğunu düşünüyorum. Ama zaman geçiyor, her zaman aynı yaşta kalmayacağız üstelik yaş ilerledikçe yapabildiklerimiz sınırlanıyor. Para asla zamanı satın alamaz. Bu söz söylemesi kadar kolay değil maalesef. Aynı cümleyi kuran birinden aynı zamanda ”aman başka zaman yaparım” cümlesini duymanız da muhtemel. Böyle zamanlarda ileri ki yaşamınızı veya şuan yaşıtlarınızdan olan hayatını kaliteli biçime getirmiş olanları düşünün ve ”Bu kadarla mı yetineceğim” demenizi öneririm. Tabi bu dediğim başkalarıyla kendinizi karşılaştırın demek değil, sadece çevrede olan şeylerin farkına varmak. Sizi engelleyen küçük tümseklerin üstünden geçebilirsiniz, engeli maddi açıdan düşünmeyin bu engel bir telefon ve sanal ortamda geçirilen fazladan bir saat olarak düşünün, tek hareketinizle uzaklaşabileceğiniz şeyler..

 Unutmayın ,sizi sizden başka kurtaracak kimse yok. Umarım yazdıklarım küçükte olsa  bir şevk aşılar çünkü kendini geliştirmenin sonrasında yaptıklarınızı dile dökmek ve bunu anlatırken gelen hafif  gurur eminim hiçbir şeye değişemeyeceğiniz bir his olacaktır. 

Scylla
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Bencelemeli mi? Bencelememeli mi?
Sonraki
Tükenmişlik

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.