İyi Düşün İyi Olsun

Öncelikle herkese selamm…Ben bu yazıyı yazmadan önce çok düşündüm ve artık zamanı geldiğini düşündüm belki hata yaptım ama kimse hata yapıp yapmadığını o hatayı yapmadan öğrenemez.Evet bende bunun için burdayım ve bugün ilk yazımı paylaşacağım.Aslında benim düşüncelerim çok karışıktır yani çok düşünürüm herşeyi fazla takarım bunu yapmamam gerektiğini düşünürüm ama bazen bazı şeyleri kontrol edemez insan bu da onlardan biri heralde.Neyse çok uzatmadan bugün ki başlığım olan İYİ DÜŞÜN İYİ OLSUN’ a geçiyorumm.                                                   

           Düşüncelerimiz çok önemli ve zengin bilgi kaynaklarımızdır aslında.İnsanların yaşadıkları,öğrendikleri,gördükleri,duydukları,hissettikleri şeyleri büyük ölçüde yansıtırlar.Bu düşünceler herkese göre değişkendir.Mesela artık hayatımda kötü düşüncelere sebep olacak şeyleri çıkardım ben çünkü beni kötü etkiler hep kötü düşünceler.Artık pozitif olamaya çalışıyorum ve bence bu şekilde düşünürsem her şey daha iyi olacak gibi geliyor. Bazen yanımda bi arkadaşım olumsuz konuşur sürekli birşeyleri kötülerse ben de etkilenirdim.Şimdi hayata birlikte pozitif bakalım ve bunu birlikte yapalım.Şimdi iyi düşünücez ve iyi şeyler olucak diyorum ve 10 madde de iyi düşün iyi olsun diyoruumm:

-Öncelikle her insan kendini eleştirmeyi bilmeli.İyi ve kötü yanlarını ayırt etmeli.İyi yanlarını geliştirmeli kötü yanlarını ise yavaş yavaş yıkması gerekir.

-İyiliğe ve sevgiye odaklanmalı.Herşeyin iyi kısmını görmeye çalışmalı.

-Kendini suçlamamalı kendini affetmeyi öğrenmesi gerekir.

-Kin tutmayı bırakıp sevgiyi kucaklamalı.

-Geçmişteki sorunları geçmişte bırakmalı fakat unutmamalı bu benim şahsi fikrim çünkü geçmiş unutulmaz bunu kabullenmeye çalışmak daha iyi gelir bana ve umarım sizede.

-Kimse mükemmel değildir.Çevrenizdekileri oldukları gibi kabul edin onları da iyiliğe davet edin.

-Bu belki de diğer yazdığım maddeler içerisinde en değerli , en güzel ve en etkili olanı bence KENDİNİ SEV. Evet kendinizi çooook sevin.

-Kimseye tepeden bakmayın.

-Güzelliği büyük,lüks,pahalı şeylerde aramayın.Çünkü asıl güzellik kalbimizdedir,doğadadır,ailemizdedir,dostluklardadır.

-Karşılıksız sevin. Sevgi denen şey çok kıymetlidir ve bunu anlayana gözükür iyi tarafları sizde karşılıksız sevgiyi anlamalı ve anlatmalısınız ki herşey, herkes daha iyi olsun.

Edalıblog
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
GECENİN SESSİZLİĞİ
Sonraki
MUCİZE

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.