Evde Cilt Bakımı Nasıl Olmalı? Adım Adım Cilt Bakım Rutini

Evde Cilt Bakımı Nasıl Olmalı? Adım Adım Cilt Bakım Rutini

Taze ve ışıltılı bir cilt için ayda en az bir kere güzellik uzmanına görünmek gerektiği söylenir. Ancak çoğu zaman bir şeyler olur ve arkadaşlarla böyle bir akşam veya çocuklarla hafta sonu bazen daha değerlidir. Vakit ve para dışarıda cilt bakımı yaptırmak için genellikle sorun oluşturur. Ancak bu evde cilt bakımı yapmaya engel değildir. Evde cilt bakımı yapmak her açıdan kolay ve düşük maliyetlidir. Özellikle doğal ve güvenilebilir olması açısından da bir artıdır. Zaten cilt bakımı genel olarak kişinin kendine yaptığı doğrudan bakımlarla ilgilidir. Her ne kadar dışarıda cilt bakımı için tonlarca para döksek bile evde cilt bakımı yapmadığımız sürece cildimiz kötü gözükecek ve cansız duracaktır. Sizler için evde cilt bakımı için püf noktaları ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini listeledim.

Evinizde cilt bakımı rutininize başlamadan önce sakin olduğunuzdan ve hiçbir şeyin ve kimsenin sizi rahatsız etmediğinden emin olun. Mumlarla veya müzikle rahat bir atmosfer yaratın ve en önemlisi – acele etmeyin. Unutmayın stres her şeyin başı. Eğer Türkiye’de yaşamıyorsanız zaten bu rutini yapmanıza gerek yok. Bu ülke yoruyor. Geçelim rutine…

  • Yüzünüzü temizleyin

Evde cilt bakımı yapmanın birinci adım olarak yüzünüzdeki tüm kalıntıları ve makyaj kalıntılarını temizleyin . Bunun için bir temizleme losyonu veya kremi kullanın ve ılık nemli bir bezle silin . Bu iyi hissettiriyor, değil mi?  Optimum derin temizlik, kendiniz kolayca karıştırabileceğiniz nazik peelinglerle sağlanır. Nazikçe, ölü deri pul kaldırmayı sağlamak için kahve telvesi veya şeker, peeling etkisi yapar. Cilt tipinize göre peelingi örneğin zeytinyağı (nemlendirici), badem yağı (besleyici) veya limon (arındırıcı) ile karıştırabilirsiniz.

  • Açık gözenekler

Evde cilt bakımı ikinci aşamasında cildiniz temizlendikten sonra, gözeneklerinizi açan ve cildinize nem sağlayan yatıştırıcı bir buhar banyosuyla kendinizi şımartın.

Bir buhar banyosu için ihtiyacınız olan:

  • Bir havlu
  • Bir büyük kase
  • Kaynayan su
  • 1 çay kaşığı sofra tuzu
  • 3-5 damla uçucu yağ, birkaç çiçek veya bitki

Nefes alıyormuş gibi, başınızı kasenin üzerine bir havluyla örtün ve buharın en az on dakika bekleyin. Limon, okaliptüs veya çay ağacı yağı, papatya çiçeği veya biberiye gibi katkı maddeleri, iltihap önleyici ve temizleyici özelliklere sahip oldukları için özellikle uygundur. Ardından yüzünüzü temiz bir bezle silin.  Pahalı spa ve masaj salonlarında kürlere vereceğiniz tonlarca para yerine evde cilt bakımı ile buhar banyosu yapmak size çok iyi gelecektir.

  • Düzgün bakım yapın

Evde cilt bakımı rutini ikinci adımı buhar banyosu sonrası, cildiniz hoş bir bakım için sabırsızlanıyor. Yeni bir şey deneyin ve kendi yaptığınız kendi maskenizle yüzünüzü şımartın. Yoğurt, kuark veya avokado cildi nemlendirir ve yatıştırır, şifalı kil gözenekleri küçültür ve matlaştırır, balın dezenfektan etkisi vardır. Cildiniz biraz daha zengin içerikleri seviyorsa, sadece jojoba yağı veya karite yağı ekleyin. İlk bakım adımından sonra, en sevdiğiniz serumu veya ampullerin yüksek konsantrasyonlu içeriğini bir fırça veya pembe kuvars rulo ile uygulayın. Biraz masaj kan dolaşımını uyarır ve süper rahatlatıcıdır. Elinizdeki malzemelerle evde cilt bakımı yapmak istiyorsanız cilt tipinize uygunluğunu mutlaka bir eczacıya ya da dermatoloğa danışın.

Küçük bir ipucu: Bakım ürününü boynunuza da sürmeyi asla unutmayın .

evde cilt bakımı süt banyosu

  • Cildi içeriden koruyun

Evde cilt bakımı yapmak sadece cildin dış kısmı ile alakalı değildir. Cildinize sadece dışarıdan iyi bir şey yapmayın, aynı zamanda içeriden de parlamasını sağlayın. Küçük içme ampulleri veya kapsülleri artık günlük güzellik rutininizin bir parçası olmalıdır, çünkü sonuçta her gün kozmetik tedavi yapamazsınız. Evde cilt bakımı yapmanın en destekleyici arkadaşı cildi içerden beslemektir. Bunun için mutlaka iyi beslenmeli ve gerekiyorsa takviye gıdalar kullanmalısınız.

  • Kışın Evde Cilt Bakımı Yapın

Muhtemelen siz de biliyorsunuzdur: Sıcaklık sıfırın altına düştüğünde, ciltte soğuk fark edilir hale gelir – kaşıntılı incikler ve dirseklerden yüze gerginlik iyice hissedilir. Bu duruma karşı koymak için evde cilt bakımı, özellikle nem sağlanması çok önemli bir rol oynar. Cilt tipinize bağlı olarak yeni bakım ürünleri alırken aşağıdaki noktaları mutlaka göz önünde bulundurmalısınız: Hassas bir cildiniz varsa, soğukta daha çabuk kurur. Doğal kozmetikler kullanarak buna karşı koyabilirsiniz.

Hem yağlı hem de kuru bölgelere hitap etmeleri gerektiğinden, karma cilde sahip kişiler için doğru cilt bakım ürününü bulmak özellikle zordur. Açıklayıcı bir yüz toneri burada uygundur yağlı ciltler için iyi ve kuru ciltler için nemlendirici jeller kullanılabilir.

evde cilt bakımı bacak nemlendirme kuru cilt

Ancak tüm cilt tipleri için soğuk günlerde çok sıcak duş alarak cildinize fazladan yük bindirmemelisiniz bu cildinizi kurutur. Aynı şey saç deriniz için de geçerlidir: Soğuk aylarda hafif bir şampuan kullanmak daha iyidir. Bu cildinizi o kadar çabuk kurutmaz. Öte yandan düzenli olarak krem uygulayarak ellerinizi soğuktan koruyabilirsiniz. Aksi takdirde cilt yırtılabilir. Burada örneğin yağlara ve balmumuna güvenebilirsiniz. Son olarak, güneşten korunma cilt bakımında önemli bir rol oynar: bu nedenle soğuk günlerde doğru güneş koruma faktörüne dikkat edin, çünkü tüm cilt tipleri için uygun bakım ürünleri de vardır. Mevsim ne olursa olsun cilde mutlaka güneş kremi uygulamalısınız. Evde cilt bakımı yaparken SPF içerikleri olan kremleri de sürmeyi unutmayın.

  • Gül Suyu Kullanın

Açıkça söylemek gerekirse gül suyu, gül yağının karmaşık üretiminde elde edilen bir yan üründür. Gül hidrolatı, gül yapraklarının damıtılmasıyla elde edilir. Bu nedenle elde edilen gül suyuna esansiyel su da denir. Herhangi bir yağ, asit veya alkol içermez, ancak B ve C vitaminleri, pektinler ve tanenler – bu, cildi iyileştirebilir: antibakteriyel, cilt sıkılaştırıcı, nemlendirici ve kan dolaşımını artırıcı etkiye sahiptir. Bu, gül suyunu doğal kozmetiklerde çok popüler bir aktif bileşen yapar. Güzellik ürününün nasıl doğru şekilde kullanılacağı ve neden nispeten pahalı olduğu aşağıda açıklanmıştır. Sağlık yararları nedeniyle gül suyu kullanılır. Evde cilt bakımı yaparken en çok tercih edilen ürünlerden biri de gül suyudur. Sadece nem sağlamakla kalmaz, aynı zamanda lekeli ciltle de savaşır: bileşenleri antibakteriyel ve antienflamatuar etkiye sahiptir – bu gözenekleri daraltır, sebum üretimini azaltır ve siyah noktaları giderir. Bu nedenle temel su “komedojenik değildir”. Ve gül suyunun sunduğu tek şey bu değildir.

  • Dekonjestan etkisi vardır
  • Cilt kızarıklığını yatıştırır
  • Yara izine karşı koyar
  • Cildin ph’ını nötralize eder
  • Matlaştırıcı etkisi vardır
  • Antiseptik bir etkiye sahiptir
  • Soğutma etkisi vardır

Başka bir ipucu: Gül suyu, antiseptik etkisinden dolayı uçukla savaşmaya yardımcı olabilir.

  • Evde Cilt Bakımı Ana Maddesi: SALATALIK

Salatalık artık sadece mutfakta değil, kozmetik ürünlerinde de kullanılıyor. Çünkü salatalık vitamin ve minerallerin yanı sıra bol miktarda su içerir. Özellikle kuru ciltlerde cilt bakımınız için salatalık kullanabilirsiniz – cildinize bol miktarda nem sağlarlar. Evde cilt bakımı yapmak için tek ihtiyacınız bir adet taze salatalık.

Muhtemelen gözlerinde iki dilim salatalık olan bir kadının resmini görmüşsünüzdür: İlk bakışta komik görünüyor, ama gerçekten yardımcı oluyor. Çok klasik bir salatalık maskesi için sadece bir salatalığa ihtiyacınız var. Salatalığı yıkayın ve ince dilimler halinde kesin. Değerli malzemeler içerdiğinden, kaseyi açık bıraktığınızdan emin olun. Yüzünüzü hafif bir yüz temizleyici ile iyice yıkayın ve kurulayın. Ardından salatalık dilimlerini temizlenmiş yüzünüze, özellikle yanaklarınıza ve alnınıza yerleştirin. Göz bölgeniz de bir miktar nemi kaldırabiliyorsa, kapalı göz kapaklarınıza iki dilim daha yerleştirmeniz yeterlidir. Salatalıkları 10 ila 15 dakika bekletin. Evde cilt bakımı yapmak önceden de bahsettiğim gibi hem maliyeti düşük hem de kolaydır. Salatalık ve gül suyu gibi marketlerde kolayca erişilebilir olan ürünlerle evde cilt bakımı yaparak harika bir cilde sahip olabilirsiniz.

Özlem Yılmazer
English Language Teacher
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
KADININ SÜREKLİ BÜYÜYEN GÖBEĞİ
Sonraki
Cilt Bakımı Nasıl Yaptırmalıyım

Cilt Bakımı Nasıl Yaptırmalıyım

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.